Jako záchranář propadl chronickému stresu. Vyléčil ho AVS přístroj

článek Stres na web

 

Daniel (35) pracuje u záchranky jako operátor tísňové linky. Je to práce, která ho baví, naplňuje, ale zároveň mu přináší každodenní stres. Po jedné nepříjemné události se jeho stres začal natolik prohlubovat, až se stal chronickým. Daniel proto zvažoval, že s touto profesí takzvaně „sekne“, ale díky AVS přístroji může telefony na tísňové lince zvedat dále.

prohlédněte si naše avs přístroje

 

„Před půl rokem, když jsem měl službu, se stala nepříjemná událost, kdy už jsme bohužel nedokázali jednoho malého pacienta zachránit. Dost mě to vzalo. Byl jsem zvyklý na každodenní stres, kdy člověk musí jednat rychle, naprosto přesně, ale zároveň klidně. Ale po této události můj stres došel do stavu, kdy jsem se bál přijmout další telefonát, aby se mi zase nerozbušilo srdce a nezlomil hlas,“ vypráví záchranář.

AVS přístoje pomáhají při syndromu vyhoření-2

 

Co je to stres

Stres je obranný stav našeho organismu, který se projevuje nejen v myšlení a cítění, ale také v tělesných reakcích a chování. Při stresu tak nejenže máme negativní myšlenky a cítíme strach, ale také můžeme mít i tělesné projevy, jako je třes, rychlé bušení srdce, zkrácený dech, nebo můžeme cítit bolest na hrudi, bolest v krku neboli knedlík v krku, který nám nedovoluje promluvit. Dostavit se může také pocit obrovské únavy ze stresu.

Při dlouhodobém až chronickém stresu, který může být i posttraumatický jako v případě Daniela, jsme podráždění, nervózní a často jednáme přehnaně impulsivně. „Nejvíc mě mrzí, že jsem svůj stres z práce přenesl domů na těhotnou manželku,“ vzpomíná Daniel a dodává, že první týdny po porodu byly skutečně náročné. „Moje žena a malinkatý syn mě potřebovali, ale já byl myšlenkami jinde. Oba jsme byli nevyspalí, hádali jsme se, já jsem neměl jak vypnout – doma i v práci byl jen samý stres,“ vypráví.

JAK VÁM AVS PŘÍSTROJ MŮŽE POMOCI

 

AVS přístroj mu zachránil práci i manželství

I když Daniel vyzkoušel různé relaxační metody k odbourání stresu, účinně zafungoval až AVS přístroj. Jak sám přiznává, jeho účinkům nejdřív příliš nevěřil. Jako vystudovaný zdravotník měl dojem, že mu mohou pomoci jen farmaka – léky jako antidepresiva nebo betablokátory proti stresu –, ale mýlil se. „Kamarád mi půjčil přístroj Relaxman Premium od značky Galaxy. Pouštěl jsem si různé relaxační programy každý večer před spaním a neuvěřitelně mi to pomohlo. Snáz jsem usínal, v noci jsem se nebudil leknutím, ráno jsem se cítil uvolněný a odpočatý. Přístroj mi pomáhá dobře se vyspat i přes den, když dospávám noční. Dokonce bych řekl, že mi AVS přístroj zachránil manželství – a to jak co se týká komunikace, tak našeho sexuálního života,“ směje se. I jeho pocity v práci se díky odbourání stresu výrazně zlepšily. „Zase jsem se začal chovat jako profík,“ dodává. Proto si Daniel pořídil AVS přístroj domů a využívá ho i jeho manželka jako relax při náročné péči o miminko.

 

Jak AVS přístroj funguje

AVS přístroj je moderním „psychowalkmanem“, který si našel své místo v tradiční psychologii. Ve své praxi ho využívá řada psychologů a terapeutů. Funguje na principu audiovizuální stimulace mozku, a to pomocí obrazu, který se promítá do brýlí, a zvuku, který se pouští do sluchátek. Zvolený program dokáže dostat mozek do hluboké relaxace, díky čemuž se zbavuje stresu. V rámci terapie úzkostí, depresí a chronického stresu využívá ve své ordinaci AVS přístroj i terapeutka Bc. Eva Kolářová. „Stimulaci pomocí AVS přístrojů používám poměrně často. Je to veliký pomocník při stresu a depresích. Přístroj dokáže stimulovat mozek poměrně rychle a také poměrně rychle navodit stav, který potřebujeme,“ uvádí. Přičemž účinky audiovizuální stimulace mohou být téměř být okamžité – každý člověk reaguje jinak, ale první účinky lze pocítit už po týdnu používání.

 

Jak se zbavit stresu

Trápí vás také dlouhodobý až chronický stres? V první řadě si zkuste pomoci sami – častějším odpočinkem, zdravým pohybem na čerstvém vzduchu, relaxací v horké vaně, jógou, meditací, poslechem relaxační hudby… Pomoci mohou také bylinky – čaje z nich a koupele. Dodržujte svoje rituály, které vás uvolní a pomohou vám předcházet spouštěčům stresu. Při stresu je potřebná také ventilace v komunikaci – o svém strachu a obavách mluvit, simulovat si situace, které stresu předchází nebo ho vyvolávají, naučit se na ně reagovat.

Než vyrazíte k odborníkovi, stavte se v prodejně Galaxy a vyzkoušejte si AVS přístroj Relaxman Premium. Můžete si ho půjčit domů na zkoušku, nebo si ho rovnou pořídit. Nyní je k dostání s velkou slevou. Na výběr pak máte z celkem 13 relaxačních protistresových programů – např. Říše klidu, který uvolňuje mentální i somatické napětí v těle, Pozitivum proti negativním myšlenkám nebo Mental Ironman vhodný speciálně pro muže pro zvýšení psychické odolnosti a vytrvalosti. AVS přístroje jsou vyvinuté jako bezpečný nástroj moderní biomedicíny i pro laiky samouživatele. Stačí si přečíst přiložený návod, přístroj lze jednoduše používat i bez konzultace s odborníky.

 

Jak vypadá AVS přístroj Laxman Premium

Zpět do obchodu