Deprese a úzkosti – onemocnění duše, které je třeba léčit

clanek deprese_obrazek 1

 

Přichází plíživě. Začíná jako zoufalství, beznaděj, pokles energie, pocit méněcennosti, pokračuje pesimistickými výhledy do budoucna, sníženým sebevědomím a neschopností radovat se ze života. Deprese. Onemocnění duše, které není radno podceňovat.

Pokud vás trápí výše zmíněné a podobné stavy, nezůstávejte v tom sami. Svěřte se svým blízkým a vyhledejte pomoc. Odstranění či zmírnění depresí spočívá v biologické léčbě, tedy užívání léků, anebo v psychoterapii. V případě těžších depresí je nezbytná návštěva odborníka – psychiatra, který navrhne vhodnou léčbu. U lehčích úzkostně-depresivních stavů je na místě konzultace u psychologa či psychoterapeuta, který doporučí vhodnou psychoterapii. Mezi účinné metody patří i audiovizuální stimulace pomocí AVS přístrojů od Galaxy.

 prohlédněte si naše avs přístroje

 

AVS přístroj dokáže navodit potřebný stav poměrně rychle

Deprese jsou jednou z „neposlušností“ mozku, kterými se aktivně zabývá i terapeutka Bc. Eva Kolářová, jež se specializuje na biofeedback a neurofeedback ve své praxi na poliklinice v Karlových Varech. „Do mé ordinace chodí klienti různých věkových kategorií včetně dětských pacientů. Úzkosti a deprese u dětí jsou relativně častý problém. Ve své praxi používám metodu QEEG (kvantitativní encefalografické mapování mozku), které nám pomáhá lépe pochopit a popsat stav a schopnosti našeho těla. Díky této diagnostice mohu u klienta vypočítat například index pozornosti, index tenze (stresu a svalového napětí). Vše vyhodnotím a zjistím, v jaké části mozkové kůry je nějaký problém či nerovnováha. Následně sestavím tréninkový vzorec pro neurotrénink,“ vysvětluje terapeutka.

Máte pocit vyhoření AVS vás zregeneruje i nastartuje

 

V rámci terapie úzkostí a depresí pak může pomoci i audiovizuální stimulace. „Tuto stimulaci pomocí AVS přístrojů používám poměrně často. Je to veliký pomocník při depresích. Přístroj dokáže stimulovat mozek poměrně rychle a také rychle navodit stav, který potřebujeme. To znamená, pokud má klient deprese, zvolím vhodný program s ohledem na jeho věk a potíže. Dospělým pouštím program většinou na 20 minut, dětem kratší na 5 až 7 minut,“ doplňuje Eva Kolářová.

Tinnitus. Jak se zbavit pískání v uších

 

Co s naším mozkem dělá audiovizuální stimulace?

„Stimulační brýle vysílají světlo pod určitou frekvencí, kterou mozek dokáže kopírovat. Pomocí sluchátek přijímá i zvukovou stimulaci, kdy zaznamenává určité frekvence zvuku a dokáže se na ně přeladit. Pro potřeby relaxace při depresích nastavíme alfa vlny,“ vysvětluje terapeutka. Pokud nefunguje meditace nebo jiná technika relaxace, lze používat právě AVS přístroj, který je pohodlným řešením. „Doporučuji metody kombinovat, aby byl klient aktivní a nespoléhal se pouze na to, že AVS přístroj zrelaxuje za něj,“ zdůrazňuje Eva Kolářová a dodává: „Když už má klient danou diagnózu úzkostně-depresivní poruchy, lze AVS přístroj kombinovat i s předepsanými léky.“ Přičemž účinky audiovizuální stimulace mohou být okamžité – každý člověk reaguje jinak, někdo pocítí účinky hned po týdnu užívání, jiný až po měsíci. Faktem však je, že audiovizuální stimulace působí do určité míry na každého. Přijďte si AVS přístroje vyzkoušet do některé z našich prodejen nebo si ho na zkoušku objednejte a přesvědčte se o tom sami.

 

 

Vyzkoušejte naše programy pro AVS přístroje

  • Říše klidu – program proti depresím, 10 minut hudby s bílým šumem, velmi jednoduchý, ale účinný program pro řešení podrážděnosti či nervozity. Uvolňuje mentální i somatické napětí v těle.
  • Pozitivum – program proti depresím a negativním myšlenkám, 16 minut vážné hudby pro zlepšení nálady.
  • Mental Ironman – 18 minut speciálních stimulačních zvuků pro zvýšení psychické odolnosti a vytrvalosti, využívá speciální frekvence a afirmační nahrávky v podvědomém stavu vědomí theta. Vhodný speciálně pro muže.

 

Jak funguje AVS přístroj

 

Zpět do obchodu