Strašák v hlavě jménem tinnitus. Jak se zbavit pískání v uších?

clanek tinnitus_obrazek 1

 

Pískání, hučení či šelest v uších, odborně nazývaný tinnitus, je velmi nepříjemný a obtěžující stav. Pokud je dlouhodobý a trvalý, může způsobovat nespavost, bolesti hlavy a následné psychické vyčerpání. Zcela ho vyléčit je obtížné, vhodná terapie však zvuky účinně eliminuje. Pískání v uších dokáže z hlavy vytěsnit i AVS přístroj od Galaxy.

Tinnitus není nemoc jako taková, jedná se o příznak. Jelikož je většinou subjektivní, tedy zvuk v uších slyší pouze dotyčný člověk, nelze ho u lékaře objektivně změřit a ani léčit. Je také složité určit, jak tento problém vzniká. Způsoben může být prasknutím ve středním uchu nebo jen přirozeným tokem krve (tzv. pulsováním) či zvýšenou krevní turbulencí v blízkosti ucha. Pokud není na vině ušní onemocnění, příčinou tinnitu bývá dlouhodobý stres nebo častý pobyt v hlučném prostředí.

prohlédněte si naše avs přístroje

 

Možné příčiny vzniku tinnitu:

  • ušní onemocnění, jako např. zánět středního ucha
  • úraz uší, krku či hlavy
  • silný akustický vjem, např. koncert, výbuch, výstřel
  • neurologické či metabolické onemocnění, např. roztroušená skleróza
  • dlouhodobý stres, deprese či úzkosti
  • blokáda krční páteře, únava krčních svalů apod.

Někteří pacienti vnímají tinnitus pouze v jednom uchu, u jiných je oboustranný. Nejvíce je vnímám v klidu a tichu, tedy především v posteli před spaním, a tak má za následek problémy s usínáním a nespavost. O něco vyšší výskyt je zaznamenán u seniorů, ale léčí se s ním stále častěji i mladší lidé. Pokud je tento zvuk v uších natolik nepříjemný, že omezuje běžné denní činnosti, narušuje spánek a psychiku, je třeba vyhledat pomoc.

AVS přístoje pomáhají při syndromu vyhoření-2

 

Jak se dá tinnitus léčit?

V první řadě je třeba vyloučit ušní onemocnění, na místě je proto vyhledat odborníka ORL, případně neurologa. Ten může předepsat léky na podporu cirkulace krve v mozku. Ani léky však nejsou trvalým řešením chronického pískání v uších. Pokud je příčinou zvuku špatné postavení krční páteře či její blokáda, je vhodné docházet na fyzioterapii.

Pakliže není nalezena příčina obtíží, mnohdy nezbývá nic jiného než se s tinnitem naučit žít, tedy cíleně se naučit nevnímat ho, neboli vytěsnit. Velice účinné jsou v tomto případě relaxační techniky, jako jsou terapeutické nahrávky, poslech uklidňující hudby s delta vlnami nebo takzvaným bílým šumem (zvuková terapie a muzikoterapie) nebo psychoterapie. Ideálním řešením je pak využití AVS přístroje, který lze používat v domácím prostředí bez nutnosti návštěvy odborníka, a to kdykoliv, pokud jsou potíže s pískáním v uších akutní a intenzivní. AVS přístroj je ještě účinnější alternativou k tzv. zevnímu generátoru šumu (tinnitus masker), který se nosí jako sluchadlo.

S nespavostí pomůže biotechnologie AVS

 

„AVS přístroj dokáže obtíže zmírnit,“ radí terapeutka Eva Kolářová

„Ze své praxe mám zkušenost s tinnitem především u starších klientů. Často je u nich způsoben zvýšeným stresem,“ říká fyzioterapeutka a neuroterapeutka Bc. Eva Kolářová, která se ve své ordinaci na poliklinice v Karlových Varech profesionálně zabývá biofeedbackem a tréninkem mozku. „Pacientům, kteří si stěžují na pískání v uších a s ním spojené bolesti hlavy nebo stres, udělám diagnostiku, takzvané mapování mozkové aktivity. Většinou zjistím, že dotyčný trpí poměrně velkým stresem – zvýšeným množstvím beta 2 vln, což jsou stresové vlny. V rámci neuroterapie pak trénujeme pomocí neurofeedbacku a často využíváme také AVS terapii. AVS přístroj dokáže s tímto problémem velice dobře pomoci,“ vysvětluje neuroterapeutka a dodává: „Mám zkušenost, že AVS přístroj dokáže poměrně dobře zmírnit obtíže, které se pro klienta stanou snesitelné, a především je pro něj stěžejní, že dále netrpí bolestmi hlavy.“

Pro zmírnění tinnitu je vhodné také změnit své návyky (vyhýbat se hlučnému prostředí, stresu a psychickému tlaku) a upravit jídelníček – vyřadit alkohol a nikotin, omezit kofein a sůl, naopak přidat bylinky, především ginkgo bilobu.

 

 

Radka (54): „Laxman mě zachránil!“

„Moje potíže s tinnitem nejspíš způsobila blokáda krční páteře. První dva měsíce to bylo opravdu šílené, pískání v uších bylo velmi intenzivní. Začalo to vždy v jedné vteřině – najednou jsem měla v hlavě pískající rychlovarnou konvici. Po několika dnech jsem byla úplně vyčerpaná, ten zvuk mi nedovoloval spát, pořád jsem brečela. Měla jsem na plné pecky puštěnou televizi nebo rádio, ale stejně jsem to slyšela. Nebylo úniku, psychicky jsem se rozložila. Šla jsem k lékaři, který mi předepsal prášky na prokrvování vnitřního ucha, ale nezabraly. Další specialista mi sdělil, že se s tím musím naučit žít, případně brát psychofarmaka, aby mi ulehčila život. To jsem ale nechtěla… Až jsem při brouzdání na internetu objevila AVS přístroj Laxman, ten mě bez nadsázky zachránil! Pravidelně jsem si pouštěla program Bez tinnitu a potíže se zmírnily. Do dvou let se to stabilizovalo natolik, že už pískání nevnímám. Občas se mi vrátí, třeba po cestě letadlem mi celý den hučí v hlavě, ale už dokážu normálně spát a na pískání nemyslet.“

 

clanek tinnitus_obrazek 2

AVS přístroj Laxman Premium

 

Bez tinnitu – terapie pomocí AVS přístroje

Máte-li podobné potíže jako naše klientka Radka, přijďte si k nám na prodejnu zdarma vyzkoušet AVS přístroj Laxman se sadou „Bez tinnitu“, která obsahuje 28 audiovizuálních stimulačních programů a 25 audionahrávek k volnému poslechu. Tyto programy pro audiovizuální stimulaci mozkové činnosti byly vyvinuty na základě nejnovějších poznatků v léčbě tinnitu. AVS přístroj vás nastaví na správnou frekvenci, kdy mozek zcela zrelaxuje a spustí ozdravné procesy umožňující eliminovat šelest v uchu. Přesměrování pozornosti sluchu pomocí speciálních zvuků (hudby, šumů apod.) má za následek to, že nepříjemné pískání v uších přestanete vnímat a v klidu usnete. AVS přístroj můžete používat nejen před spaním, ale také například v práci, když se potřebujete soustředit, před návštěvou divadla, před čtením knihy, zkrátka kdykoli, kdy potřebujete klidnou mysl bez nepříjemného zvuku v hlavě.

My v Galaxy máme s léčbou tinnitu více než 25 let zkušeností. Většina našich klientů potvrdila, že při pravidelném používání AVS přístroje se jejich potíže zmírnily. Nejčastěji účinky popisují tak, že tinnitus sice stále ještě vnímají, ale už jim nevadí, neirituje je a neomezuje je v životě. U mnohých z nich už po třech měsících používání AVS přístroje tinnitus zcela vymizel.

VÍTE, ŽE AVS PŘÍSTROJE SI U NÁS MŮŽETE VYPŮJČIT

Zpět do obchodu